Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Trifle med jordbær og moreller

Trifle med jordbær og moreller

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g jordbær
  • 500 g moreller
  • 50 g sukker
  • 1 stk. lime
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 0,5 potte frisk mynte
  • 1 pk fingerkjeks

Råkrem

  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker (eller mer, etter smak)
  • 0,5 dl konjakk eller likør (kan utelates)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en av sommerens kanskje aller beste desserter! Både jordbær og moreller er sommerfavoritter, og de passer veldig godt sammen i denne deilige desserten, som kan minne litt om en sommerlig versjon av tiramisu. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g jordbær
  • 500 g moreller
  • 50 g sukker
  • 1 stk. lime
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 0,5 potte frisk mynte
  • 1 pk fingerkjeks

Råkrem

  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker (eller mer, etter smak)
  • 0,5 dl konjakk eller likør (kan utelates)

Slik gjør du

  1. Rens og del jordbær i mindre biter. Del moreller i to og fjern steinen. Ha bærene i en bolle og bland inn sukker og limesaft.
  2. Hakk mynte og basilikum og bland det inn i bærene. Sett kaldt og la stå og safte seg i minst en time.
  3. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker til tykk eggedosis. Stivpisk fløte og vend inn eggedosisen. Smak eventuelt til med litt konjakk eller likør.
  4. Grovknus fingerkjeks med hendene i en skål.
  5. Legg bær, kjeks og råkrem lagvis i en glasskål. Begynn med bær, og avslutt med råkrem eller bær. Dunk skålen forsiktig mot underlaget noen ganger slik at du slår ut litt luft. Sett kaldt i 2-3 timer.
  6. Pynt desserten med frisk mynte eller basilikum og topp med noen fine bær.

Desserten er aller best når den har fått stå i kjøleskapet noen timer, slik at kjeksene kan suge til seg noe av saften fra bærene. Står den for kort, blir kjeksene tørre, og står den fir lenge, vil kjeksene bil for bløte.

Denne desserten kan varieres på mange måter, med de bærene du har for hånden. Nydelig med hagebær som rips og bringebær, og fantastisk med blåbær eller multer. Råkremen kan byttes ut med gresk yoghurt eller vaniljeyoghurt, eller pisket krem blandet med mascarpone. Kjeksene kan byttes ut med knuste, tørre småkaker. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 24.04.2024 13:51:32