Spritzkuchen – tysk vannbakkels

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hva er bedre enn vannbakkels? Fritert vannbakkels, så klart! Disse deilige, tyske bakverkene er dekket med romglasur, men er like gode om du bare ønsker et lite melisdryss. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2,5 dl vann
  • 50 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 3 stk. egg
  • 1 ss nøytral nøytral olje til pensling
  • 0,5 l frityrolje

Glasur:

  • 300 g melis
  • 4 ss blank rom eller vann

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og smør i en middels stor kjele.
  2. Tilsett mel og rør kraftig med en tresleiv slik at massen samler seg om sleiven.
  3. Avkjøl massen litt og rør inn ett egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Når deigen er blank og så fast at den fortsatt holder fasongen, er den ferdig. Ikke tilsett for mye egg, da vil kakene flyte utover.
  4. Klipp bakepapir i biter á 10 x 10 cm (ca. 10 stk), og pensle hver bit med litt olje.
  5. Ha røren i en sprøytepose med riflete tipp (blomstertipp nr. 6), og sprøyt den ut i jevnstore ringer på bakepapiret.
  6. Varm olje til 175 °C i en vid kjele.
    For å sjekke om oljen er varm nok kan du dyppe en trepinne eller sleiv oppi. Bruser det livlig rundt den er oljen varm nok. Pass på å ha et lokk nært tilgjengelig. Dersom det skulle bli for varmt, og oljen tar fyr, sett på lokket.
  7. Slipp forsiktig i to til tre kaker av gangen ved hjelp av papiret. Kakene vil gli ned i den varme oljen.
  8. Stek kakene på begge sider til de har hevet seg og er gyllenbrune på begge sider. Når de er ferdige vil de føles ganske lette.
  9. Løft dem ut av oljen og la dem renne av seg på kjøkkenpapir. Avkjøl kakene litt på en rist.
  10. Bland glasuren. Den skal være litt rennende. Bruk en spiseskje og ha litt glasur på hver av kakene. Legg gjerne et ark bakepapir under risten slik at glasuren kan renne godt av kakene. Når glasuren har stivnet litt er kakene klare til servering.