Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Miss Maymint Burger

Spicy cheeseburger

Ingredienser

4  porsjoner

Ramsløkmajo med jalapeno:

  • 100 g ramsløk
  • 2,5 dl nøytral olje
  • 0,5 dl salt
  • 1 stk. egg
  • 1 ts dijonsennep
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • 1 stk. jalapeño
  • 0,5 ts salt

Stekt løk:

  • 2 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 1 ts sukker
  • 1 ts balsamicoeddik

Til servering:

  • 4 stk. brioche hamburgerbrød
  • 4 stk. cherrytomat
  • 0,5 dl reddikspirer urter eller annet grønt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1235 kcal
Fett 101 g
Protein 35 g
Karbohydrater 44 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kvernet kjøtt av høyrygg gir fantastisk saftige, smakfulle burgere. Enda bedre blir det om du blander litt hvitløk, chili og sennep i kjøttdeigen! Sammen med en spenstig ramsløkmajo med jalapeno, og toppet med deilig ost, blir dette en topp burgernytelse! Denne burgeren er laget av Siriyaporn "Mymint" Rithisrikrerg, kandidat til tittelen "Årets Unge Kokk" 2023.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Ramsløkmajo med jalapeno:

  • 100 g ramsløk
  • 2,5 dl nøytral olje
  • 0,5 dl salt
  • 1 stk. egg
  • 1 ts dijonsennep
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • 1 stk. jalapeño
  • 0,5 ts salt

Stekt løk:

  • 2 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 1 ts sukker
  • 1 ts balsamicoeddik

Til servering:

  • 4 stk. brioche hamburgerbrød
  • 4 stk. cherrytomat
  • 0,5 dl reddikspirer urter eller annet grønt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1235 kcal
Fett 101 g
Protein 35 g
Karbohydrater 44 g

Slik gjør du

Matprat er stolt sponsor av Bocuse d´Or Norge. Fire unge kokker deltar i prestisjekonkurransen Årets unge kokk. Vinneren får garantert plass i hovedkonkurransen Årets kokk 2025. Kandidaten som vinner der, blir Norges kandidat til Bocuse d´Or året etter.

trinn du kan merke av

Årets unge kokk Miss Maymint

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Årets kokk briljerer med høyrygg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 14.12.2024 23:31:09