Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
JOHN SEBASTIAN HORNSLIEN BURGER

Umami smashburger

Ingredienser

porsjoner

Karamellisert løk:

  • 2 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 1 ts balsamicoeddik

Ramsløk- og jalapenorelish:

  • 0,5 stk. agurk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss sukker
  • 3 ss vann
  • 0,5 ss frisk dill eller litt tørket dill
  • 50 g ramsløk
  • 4 stk. jalapeño
  • 2 dl nøytral olje
  • 2 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 stk. sjalottløk

Rawslaw:

  • 0,5 stk. spisskål
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. nepe
  • 4 stk. reddik
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sukker

Portobellosopp:

  • 1 stk. portobellosopp
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 0,5 ss sherryeddik
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Smashburger - saftige, tynne burgere stekt på høy varme - servert med smeltet ost, en spennende relish, stekt sopp og karamellisert løk. En fest av smaker! Retten er laget av John Sebastian Hornslien, kandidat til tittelen "Årets Unge Kokk" 2023.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Karamellisert løk:

  • 2 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 1 ts balsamicoeddik

Ramsløk- og jalapenorelish:

  • 0,5 stk. agurk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss sukker
  • 3 ss vann
  • 0,5 ss frisk dill eller litt tørket dill
  • 50 g ramsløk
  • 4 stk. jalapeño
  • 2 dl nøytral olje
  • 2 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 stk. sjalottløk

Rawslaw:

  • 0,5 stk. spisskål
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. nepe
  • 4 stk. reddik
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sukker

Portobellosopp:

  • 1 stk. portobellosopp
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 0,5 ss sherryeddik

Slik gjør du

Matprat er stolt sponsor av Bocuse d´Or Norge. Fire unge kokker deltar i prestisjekonkurransen Årets unge kokk. Vinneren får garantert plass i hovedkonkurransen Årets kokk 2025. Kandidaten som vinner der, blir Norges kandidat til Bocuse d´Or året etter.

trinn du kan merke av

Årets unge kokk

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Årets kokk briljerer med høyrygg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB11 20.06.2024 08:23:54