Sommerskinke med potet- og urtesalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Deilig sommermat som er enkel å lage og super ta med seg på stranden.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg røkt skinke
  • 1,5 kg nypotet
  • 1 dl friske urter , hakket
  • 1 stk. purre (det hvite), eller vårløk, strimlet
  • 100 g hakket sylteagurk

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 4 stk. ansjosfilet
  • 1 båt hvitløk
  • 4 ss parmesan , revet
  • 4 ss vineddik
  • 2 dl olivenolje
  • 2 ss worchestershiresaus

Slik gjør du

1. Del de største potetene i to, og kok dem knapt møre. Hell av vannet og la potetene dampes tørre. Avkjøl.

2. Bland eggeplommer, ansjos, hvitløk, parmesan og vineddik og kjør det sammen i hurtigmikser eller med stavmikser. Spe inn olivenoljen litt etter litt og smak til med Worchestershiresaus, salt og pepper. Spe sausen med litt vann om nødvendig.

3. Hell det meste av dressingen over potetene og bland alt. La stå og trekke smak en stund, og smak til med salt og pepper. Server resten av dressingen ved siden av.