Saltbakt sjalottløk
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Saltbakt sjalottløk blir ikke salt, men søt og aromatisk. Et enkelt og godt tilbehør, spesielt til rødt kjøtt som storfe og lam.
Ingredienser
porsjoner
-
12 stk. sjalottløk -
100 g grovt salt
Slik gjør du
- Fjern det løse skallet på løken og skjær av litt av rotenden (3-4 mm).
- Ha grovt havsalt i en ildfast form og plasser løken med rotenden ned i saltet. Dekk formen med aluminiumsfolie.
- Sett formen inn i stekeovnen på 200 °C bak i ca. 25 minutter. Når løken er ferdig kan duse at den allerede er på vei ut av skallet.
Blir løken stekt for lenge glir den ut av skallet. Der det bare å dytte den tilbake inn igjen etter at den har blitt litt avkjølt. Saltet kan gjerne brukes om igjen.