Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Ribbe med asiatisk glaze

Ingredienser

porsjoner

Glaze:

  • 2 stk. sitrongress
  • 3 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss riseddik
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 stk. finhakket grønn chili (uten frø)
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • ca. 4 cm revet frisk ingefær
  • skall av 1 stk. lime
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. stjerneanis

Frisk salat:

  • 2 stk. gulrot
  • 6 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 4 stk. vårløk
  • 4 ss grovhakket frisk koriander
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ss pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (18)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Deilig, klissete ribbe med masse smak! Saftig svinekjøtt, glaze med asiatiske smaker, servert med friske grønnsaker! Utradisjonell ribbe, men minst like god som klassikeren!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Glaze:

  • 2 stk. sitrongress
  • 3 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss riseddik
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 stk. finhakket grønn chili (uten frø)
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • ca. 4 cm revet frisk ingefær
  • skall av 1 stk. lime
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. stjerneanis

Frisk salat:

  • 2 stk. gulrot
  • 6 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 4 stk. vårløk
  • 4 ss grovhakket frisk koriander
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ss pepper

Slik gjør du

  1. Skjær av svoren på ribba, behold mest mulig av fettet.

  1. Skjær av beina på ribba.

  1. Rut fettet på ribba med en skarp kniv, ca. 5 mm. store ruter. Krydre med salt og pepper.
  2. Legg ribba i en ildfast form. Sett formen i stekeovn på 125°C i 2-3 timer. Sjekk gjerne kjernetemperaturen, når den er på 80 °C er ribba mør og god.
  3. Lag glaze. Bank litt på sitrongresset for å frigjøre aroma, før du deler det i mindre biter.
  4. Bland sammen søt soyasaus, riseddik og brunt sukker i en liten kjele. Kok opp.
  5. Ha finhakket chili, revet hvitløk, revet ingefær og limeskall, og bitene med sitrongress i kjelen. 
  6. Ha også i kanelstang og stjerneanis. Rør alt sammen og la det småkoke til sukkeret har løst seg opp, og glazen har tyknet litt. Smak gjerne til med litt av limesaften til slutt.
  7. Pensle ribba med glazen når det er ca. en halv time igjen av steketiden. Fortsett penslingen et par ganger til før ribba er ferdigstekt.
  8. Lag en frisk salat. Skrell gulrot. Bruk skrelleren eller en ostehøvel og skjær gulrot og selleri i tynne strimler.
  9. Skjær vårløk i tynne strimler. Bland sammen grønnsaksstrimlene i en skål. Ha finhakket koriander, ristede sesamfrø, litt olje, og smak til med salt og pepper i bollen før du vender alt godt sammen.
  10. Skru opp temperaturen i stekeovnen til 225 °C de siste minuttene, og stek til ribba får en fin farge. La ribba hvile i ca.15 minutter før du skjærer i den.
  11. Plukk ut sitrongresset, kanelstangen og stjerneanisen fra glazen. Pensle ribba en siste gang før servering. 

Server den deilige, klissete ribba med den friske salaten, resten av glazen og gjerne litt ekstra frisk koriander. Ris smaker også godt til. 

Ribbe med asiatisk glaze

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: O julemat med din glede

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB15 03.12.2023 18:01:59