Mandelstekte kyllingklubber

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllingklubber panert med mandler gir både sprøtt og saftig resultat. Serverer du med BBQ-saus får du en ekte amerikansk vri på det hele.  

Ingredienser

porsjoner
  • 16 stk. kyllingklubbe (nederste delen av kyllinglåret)
  • 2 dl mandler
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovmalt pepper
  • 3 stk. lett sammenvispet egg
  • 100 g smør , til pensling
  • 8 ss bbq-saus
  • 4 båter sitron

Slik gjør du

  1. Finhakk mandler og hvitløk og ha det i en bolle. Tilsett ingefær, salt og pepper.
  2. Vend hver kyllingklubbe i egg og dryss over rikelig med mandelblanding. Legg dem i en ildfast form.
  3. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Pensle kyllingklubbene forsiktig med smeltet smør og stek dem midt i ovnen i 45 minutter.

Server med BBQ-saus og sitronbåter.