Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkun og ris på smakfull vis

Kalkun og ris - på smakfullt vis

Ingredienser

4  porsjoner
  • ca. 750 g kalkunfilet , delt i biffer
  • 1 dl hønsebuljong (utblandet)

Marinade:

  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss soyasaus

  • 3 ss hakket frisk basilikum , estragon eller oregano
  • 3 stk. rød cherrytomat i biter
  • 2 båter revet hvitløk

Grønnsaksmiks:

  • 50 g pinjekjerner
  • 200 g rød cherrytomat
  • 100 g frisk sjampinjong i skiver
  • 100 g frisk spinat
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vil du ha et forslag til søndagsmiddag? Prøv å skjære kalkunfilet i biffer og stek dem i en form sammen med en god grønnsaksmiks. Server med ris.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • ca. 750 g kalkunfilet , delt i biffer
  • 1 dl hønsebuljong (utblandet)

Marinade:

  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss soyasaus

  • 3 ss hakket frisk basilikum , estragon eller oregano
  • 3 stk. rød cherrytomat i biter
  • 2 båter revet hvitløk

Grønnsaksmiks:

  • 50 g pinjekjerner
  • 200 g rød cherrytomat
  • 100 g frisk sjampinjong i skiver
  • 100 g frisk spinat

Slik gjør du

  1. Skjær kalkunfileten i 2-3 cm tykke kalkunbiffer. Lag en lomme i hver filet med en skarp kniv, uten å skjære igjennom (som et pitabrød). Bland alle ingrediensene til marinaden og legg i biffene. Pass på at marinaden kommer inn i lommen. Mariner i 3-4 timer eller gjerne over natten.
  2. Rist pinjekjernene til grønnsakmiksen i en tørr panne. Ta dem ut. Fres tomater, sjampinjong og krydre med salt og pepper. La det surre litt i pannen. Ta pannen til side og ha i spinat. Dryss over pinjekjerner og bland alt. Ha det over i en ildfast form.
  3. Ta opp kalkunbiffene og tørk dem. Legg litt grønnsakmiks i lommen sammen med litt av de faste ingrediensene i marinaden. Lukk igjen lommen med et par tannpirkere.
  4. Brun biffene på begge sider i margarin. Legg dem oppå grønnsakmiksen. Ha på hønsebuljong og legg minitomater som det er snittet litt i rundt. Sett formen i ovnen ved 180 °C på nederste rille i ca. 10 minutter.

Server for eksempel med ris og guacamole.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 22:45:12