Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvitløksknuter

Hvitløksknuter

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 30 knuter.

  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornshvetemel
  • 0,5 pk gjær
  • 1 ts sukker
  • 7 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 100 g romtemperert smør

Hvitløk- og persillesmør:

  • 400 g mykt smør
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 bunt liten bladpersille
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 7273 kcal
Fett 433 g
Protein 151 g
Karbohydrater 623 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse flotte hvitløksbrødene er som skapt for kos og matglede. Smaken er super, og jammen er det ikke på tide å ta hvitløksbrødene til nye høyder! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 30 knuter.

  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornshvetemel
  • 0,5 pk gjær
  • 1 ts sukker
  • 7 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 100 g romtemperert smør

Hvitløk- og persillesmør:

  • 400 g mykt smør
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 bunt liten bladpersille
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 7273 kcal
Fett 433 g
Protein 151 g
Karbohydrater 623 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Dersom du bruker kjøkkenmaskin får du best resultat om du starter med lav hastighet og øker etterhvert.

 

Hvis du har flere brett med hvitløksknuter, som skal stekes, kan det lønne seg å steke dem med varmluftsfunksjon for å få jevn steking på dem alle. Senk varmen til 200 °C og stek til knutene har fått en fin gyllen farge.
Om du ikke skal servere hvitløksknutene med det samme, kan de avkjøles på rist. Sett dem inn i ovnen med litt hvitløkssmør på toppen, noen minutter før servering.

Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB15 30.04.2025 03:04:47