Hjemmelaget sjokoladepålegg

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette sjokoladepålegget med hasselnøtter er skikkelig digg! Når hasselnøttene ristes utvikler smaken seg, og sammen med sjokoladen blir smaken nesten som sjokoladepålegget du kan kjøpe - bare uten masse tilsetningsstoffer. Nam!

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 700 g ferdig sjokoladepålegg.

  • 500 g hasselnøtter
  • 1 ts salt
  • 200 g mørk sjokolade, 70% kakao

Slik gjør du

Ønsker du en ekstra god smak på nøttene kan du riste de i ovnen på 180 °C i 10-15 minutter, til de begynner å bli gyllenbrune. Ha de ristede nøttene i et kjøkkenhåndkle og gni hardt, slik at skallet løsner, og plukk ut nøttene før du kjører dem i hurtigmikseren. 

  1. Ha ristede nøtter og salt i en foodprosessor og kjør på høy hastighet i et par minutter. Nøttemassen vil etter hvert begynne å frigjøre olje og bli mer smidig. Hurtigmikseren kan gå varm, og det kan være lurt å gi den en pause innimellom.
  2. Bruk slikkepott og løsne nøttemassen som etter hvert fester seg til veggene på miksebollen og fortsett å kjøre maskinen til massen er helt glatt. Tilsett om nødvendig litt nøytral olje for å få riktig konsistens.
  3. Smelt sjokoladen over vannbad, og bland den med med nøttesmøret. 

Oppbevar sjokoladepålegget i glass med tett lokk i kjøleskapet. Holdbar i minst 4 uker. 

For å lage nøttesmør trenger man en kraftig hurtigmikser eller blender. Har du ikke dette vil ikke nøttene frigjøre oljene og du vil ikke få nøttesmør. Sitter du igjen med en nøttemasse som ikke har blitt til smør kan du bruke det i annen bakst, for eksempel cookies.