Hjemmelaget sjokoladepålegg

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette nøttesmøret med hasselnøtter og smeltet sjokolade er skikkelig digg! Om du rister hasselnøttene på forhånd smaker det akuratt som nugatti og nutella. 

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g hasselnøtter
  • 1 ts salt
  • 200 g mørk sjokolade, 70% kakao

Slik gjør du

Ønsker du en ekstra god smak på nøttene kan du riste de i ovnen på 180 °C i 10-15 minutter før du kjører de i hurtigmikseren. 

  1. Ha nøtter og salt i en hurtigmikser og kjør på høy hastighet i et par minutter. Nøttemassen vil etter hvert begynne å frigjøre olje og bli mer smidig. Hurtigmikseren kan gå varm, og det kan være lurt å gi den en pause innimellom.
  2. Bruk slikkepott og løsne nøttemassen som etter hvert fester seg til veggene på miksebollen og fortsett å kjøre maskinen til massen er helt glatt. Tilsett om nødvendig litt nøytral olje for å få riktig konsistens. 
  3. Smelt sjokolade over vannbad og bland sjokoladen sammen med nøttesmøret. 

Oppbevar i kjøleskapet i glass med tett lokk. Holdbart i minst 4 uker. 

For å lage nøttesmør trenger man en kraftig hurtigmikser eller blender. Har du ikke dette vil ikke nøttene frigjøre oljene og du vil ikke få nøttesmør. Sitter du igjen med en nøttemasse som ikke har blitt til smør kan du bruke det i annen bakst, for eksempel cookies.