Elgpiroger
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Piroger smaker ypperlig til kveldskos, og er dessuten hendige å ha med seg både på tur og som nistemat. Disse er laget med elghakk, men du kan like gjerne bruke reinsdyrskav, lammeskav eller helt vanlig kjøttdeig.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g elghakk (kvernet elgkjøtt) -
2 ss margarin til steking -
1 båt finhakket hvitløk -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 ts paprikapulver -
1 ts tørket oregano -
1 ss margarin -
0,25 stk. purre -
4 dl hvitost
-
2 pk ferdig pizzadeig (rå), langpanne -
1 stk. egg
Slik gjør du
- Varm en stekepanne og ha i margarin. Brun kjøttet i omganger, og krydre med hvitløk, salt, pepper, paprikapulver og oregano. Ha det over i en bolle når det begynner å få farge. Fres purren i samme panne til den blir myk og faller sammen. Bland purren inn i kjøttet. Avkjøl en stund og tilsett revet ost. Smak til med salt og pepper.
- Rull ut pizzadeigen og bruk en skål eller liknende til å skjære å skjære ut sirkler på 16–17 cm i diameter. Skjær rundt kanten med en pizzatrinse eller kniv.
- Legg 2 ss fyll på hver sirkel, og pensle langs kanten med sammenvispet egg. Brett dobbelt og bruk en gaffel til å trykke sammen kantene så det blir helt tett.
- Legg pirogene på stekebrett dekket med bakepapir. Pensle dem med litt sammenvispet egg. Strø gjerne på litt oregano til pynt. Stek på 220 °C i 10-12 minutter.
Server nystekt piroger som kosemat til kvelds eller ta dem med i sekken når du skal ut på tur.