Biffsandwich med mangosaus

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Saftig biff i skiver og en syrligsøt mangosaus med chili er nydelig fyll i denne saftige, tøffe sandwichen. Dette er en sandwich du virkelig kan imponere med! 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. ciabattabrød
  • 1 stk. biff av mørbrad
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Mangosaus:

  • 0,5 stk. mango
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • 1 ss finhakket rød chili

Til servering:

  • 1 stk. avokado
  • 1 stk. hjertesalat
  • 0,5 stk. rød chili

Slik gjør du

  1. Stek ciabattabrødene i ovn som beskrevet på pakken.
  2. Krydre biffkjøttet med salt og pepper. Varm en stekepanne med olje eller margarin og stek kjøttet i 2-3 minutter til kjøttsaften pipler ut på oversiden. Snu biffen og stek videre til det pipler på den andre siden. Biffen er nå medium stekt.
  3. Legg biffen over på en skjærefjøl og la den hvile noen minutter. 
  4. Del mangoen i to og skjær ut steinen. Fjern skallet og del fruktkjøttet i biter. Ha bitene i en foodprosessor og kjør den glatt. Tilsett sitronsaft og finhakket chili og smak til med litt sukker og kvernet pepper.
  5. Del ciabattabrødene i to og legg på salatblader. Del avokadoen i to og ta ut steinen. Fjern skallet og skjær avokadoen i skiver. Fordel skivene på salatbladene.
  6. Skjær biffen i skiver og legg dem oppå. Topp med mangosaus, pynt med skiver av chili og legg på resten av brødet. Server med en gang.