Tostadas med sesampanert kylling
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Tostadas er fellesnavnet på mexicanske og latinamerikanske retter som er fritert eller ristet. Her har du en deilig variant med avokadokrem, ananas og chili – toppet med sprø, panert kylling. Digg!
Ingredienser
6 porsjoner
-
4 stk. kyllingfilet -
2 ss maisenna -
1,5 ss soyasaus -
8 ss sesamfrø -
2 ss nøytral olje til steking
AVOKADOKREM:
-
2 stk. avokado -
1 båt hvitløk -
0,5 stk. grønn chili uten frø -
saft av
0,5 stk. lime -
0,5 dl nøytral olje -
4 stilker frisk koriander -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
SALSA:
-
0,5 stk. frisk ananas , i små terninger -
1 stk. finhakket rød chili uten frø -
1 ss nøytral olje -
0,25 ts salt
-
4 stk. hvetetortilla -
1 pk blandet babybladsalat
Slik gjør du
Denne retten gir 12 tostadas. Vi har beregnet 2 per porsjon.
- Skjær kyllingfilet i tykke strimler. Vend strimlene i maizena, og hell over soyasaus. La kyllingen marinere i minimum 30 minutter.
- Kjør sammen avokado, hvitløk, chili, koriander og olje med en stavmikser eller i en blender. Smak til med limesaft, salt og pepper.
- Bland sammen ananas, chili og olje. Smak til med salt og pepper.
- Stikk ut hvetetortilla med hjelp av et glass eller ringer. Fres små tortilla i en panne med litt olje til de er pent gyldne og har blitt sprø.
- Rull strimler av kylling i ristede sesamfrø og stek dem i en stekepanne med olje til de er gjennomstekte, 3-4 minutter.
Anrett sprø tostadas med avokadokrem, ananassalsa og frisk mache salat. Topp med saftig og sprø sesamkylling.