Tostadas med sesampanert kylling

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tostadas er fellesnavnet på mexicanske og latinamerikanske retter som er fritert eller ristet. Her har du en deilig variant med avokadokrem, ananas og chili – toppet med sprø, panert kylling. Digg!

Ingredienser

6  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 2 ss maisenna
  • 1,5 ss soyasaus
  • 8 ss sesamfrø
  • 2 ss nøytral olje til steking

AVOKADOKREM:

  • 2 stk. avokado
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 stk. grønn chili uten frø
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 dl nøytral olje
  • 4 stilker frisk koriander
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

SALSA:

  • 0,5 stk. frisk ananas , i små terninger
  • 1 stk. finhakket rød chili uten frø
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,25 ts salt

  • 4 stk. hvetetortilla
  • 1 pk blandet babybladsalat

Slik gjør du

Denne retten gir 12 tostadas. Vi har beregnet 2 per porsjon.
  1. Skjær kyllingfilet i tykke strimler. Vend strimlene i maizena, og hell over soyasaus. La kyllingen marinere i minimum 30 minutter.
  2. Kjør sammen avokado, hvitløk, chili, koriander og olje med en stavmikser eller i en blender. Smak til med limesaft, salt og pepper.
  3. Bland sammen ananas, chili og olje. Smak til med salt og pepper.
  4. Stikk ut hvetetortilla med hjelp av et glass eller ringer. Fres små tortilla i en panne med litt olje til de er pent gyldne og har blitt sprø.
  5. Rull strimler av kylling i ristede sesamfrø og stek dem i en stekepanne med olje til de er gjennomstekte, 3-4 minutter.

Anrett sprø tostadas med avokadokrem, ananassalsa og frisk mache salat. Topp med saftig og sprø sesamkylling.