Svinecarré med spinatsalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Imponer med helstekt, julekrydret svinecarré! Enkel spinatsalat, kokte poteter og sjysaus er godt tilbehør.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g svinecarré -
2 ts salt -
2 ts kvernet pepper -
1 ts malt allehånde -
0,5 ts malt ingefær -
2 ss smør -
4 båter hvitløk -
16 stk. små potet
Spinatsalat:
-
200 g frisk spinat -
1,5 stk. løk -
150 g tørket aprikos -
2 ss olivenolje -
1 glass kapers
Slik gjør du
- Temperer kjøttet og forvarm stekeovnen til 125 ºC.
- Tørk av kjøttet med litt kjøkkenpapir. Bland krydderet og krydre kjøttet. Brun godt på alle sider i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en ildfast form og stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen. Stek til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 - 1,5timer. La svinekammen hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
- Vask spinat, skjær løk i tynne skiver og aprikos i strimler. Bland alle ingrediensene med olivenolje og kapers i en bolle. La stå minst ti minutter for at smakene skal sette seg.
- Kok poteter møre i lettsaltet vann.
Server svinecarré med spinatsalat, kokte småpoteter, sennep, stekesjy og litt ekstra med hakkede urter i en skål.
Å temperere kjøttet gjør du ved å la det ligge på kjøkkenbenken 30-40 minutter før du steker den.