Svinecarré med spinatsalat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Imponer med helstekt, julekrydret svinecarré! Enkel spinatsalat, kokte poteter og sjysaus er godt tilbehør. 

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g svinecarré
  • 2 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 1 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 2 ss smør
  • 4 båter hvitløk
  • 16 stk. små potet

Spinatsalat:

  • 200 g frisk spinat
  • 1,5 stk. løk
  • 150 g tørket aprikos
  • 2 ss olivenolje
  • 1 glass kapers

Slik gjør du

  1. Temperer kjøttet og forvarm stekeovnen til 125 ºC.
  2. Tørk av kjøttet med litt kjøkkenpapir. Bland krydderet og krydre kjøttet.  Brun godt på alle sider i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en ildfast form og stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen. Stek til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 - 1,5timer. La svinekammen hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
  3. Vask spinat, skjær løk i tynne skiver og aprikos i strimler. Bland alle ingrediensene med olivenolje og kapers i en bolle. La stå minst ti minutter for at smakene skal sette seg.
  4. Kok poteter møre i lettsaltet vann.

Server svinecarré med spinatsalat, kokte småpoteter, sennep, stekesjy og litt ekstra med hakkede urter i en skål. 

 

Å temperere kjøttet gjør du ved å la det ligge på kjøkkenbenken 30-40 minutter før du steker den.