Hopp til hovedinnhold
matprat logo
smørstekt kål

Smørstekt kål

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g hodekål
  • 30 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss grønne pepperkorn
  • 1 ss frisk gressløk

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Norsk hodekål på menyen! Smørstekt hodekål er en enkel og smakfull måte å løfte denne tradisjonelle og kjære grønnsaken til noe helt spesielt. Med gyllenbrun karamellisering og et hint av grønn pepper får kålen en rik og aromatisk smak.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g hodekål
  • 30 g smør
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss grønne pepperkorn
  • 1 ss frisk gressløk

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Små hodekål gir ofte én skive per porsjon, mens store kålhoder kan deles i flere porsjoner. Hvis skiver ikke passer pannen din, kan kålen også deles i båter for enklere tilberedning.

smørstekt kål

Trenger du et serveringsforlsag? Server den smørstekte kålen med saftig mørbrad og kremete dillstuede poteter. Denne kombinasjonen passer både til de ekstra gode hverdagene eller til en hyggelig middag med en venn du ikke har sett på lenge.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB13 24.01.2025 10:26:34