Smørbrødkake med roastbiff

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svenskene elsker sine smörgåstårtor, og når du smaker denne varianten vil du skjønne hvorfor!

Ingredienser

12  porsjoner
  • 6 skiver grovt brød
  • 12 skiver lyst brød , uten skorpe

Leverposteifyll

  • 200 g leverpostei
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl hakket sylteagurk

Baconfyll

  • 150 g bacon , hakket
  • 1 dl hakket rødløk
  • 1 dl majones
  • 1 dl matyoghurt

Rundt smørbrødkaken

  • 1 beger kremost naturell (200g)
  • 4 ss majones
  • 0,5 ts karri
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 2 ss sitronsaft

Garnityr

  • 12 skiver roastbiff
  • 1 dl stekt løk
  • 12 stk. hel sylteagurk
  • 6 stk. rød cherrytomat

1 hode rossosalat, eller annen salat, til pynt

Slik gjør du

  1. Lag først de to rørene. Bland yoghurt og leverpostei til en glatt røre og bland inn hakket sylteagurk. Smak til med salt og kvernet pepper.
  2. Sprøstek bacon og la det renne av seg på litt kjøkkenpapir. Avkjøl helt. Bland med hakket rødløk, majones og yoghurt. Smak til med salt, kvernet pepper, karri og gurkemeie.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til ostekremen på toppen. Forbered garnityret og legg det klart.
  4. Bygg opp smørbrødkaken på et fat eller et brett pakket inn i aluminiumsfolie. Legg 6 skiver brød tett sammen så de danner et rektangel. Skjær om nødvendig skivene til slik at de passer. Fordel baconfyllet over skivene. Legg de grove brødskivene over. Smør på leverposteifyllet. Legg på et nytt lag lyst brød og form kaken forsiktig med hendene slik at den er jevnt tykk over det hele. Dekk kaken på toppen og sidene med ostekremen.
  5. Klem fast salatblader i et pent mønster rundt hele kanten, og legg litt salat på toppen. Form 12 små ”roser” av roastbiff og legg dem i et pent mønster på toppen av kaken (4 rader med tre i hver rad). Pynt rundt hver ”rose” med sylteagurk, ½ cherrytomat, tynne skiver rødløk og friske urter.