Panna cotta med bringebærsaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Panna Cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Desserten er lett å tilberede og smaker veldig godt. For en ekstra wow-effekt ha panna cottaen i høye glass, og la den stivne liggende. Lekker og deilig. Server med en frisk bringebærsaus. 

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. gelatinplater
  • 0,75 stk. vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker

Bringebærsaus:

  • 225 g frosne bringebær
  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en liten spiss kniv.
  3. Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele. Trekk kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Klem ut vannet av gelatinen og rør de bløtlagte gelatinplatene in i den varme blandingen. Legg høye glass stødig i en eggekartong eller en beholder, slik at de holder seg liggende mens blandingen stivner. Hell blaningen i glassene. Avkjøl og sett kaldt i minst 3 timer før servering
  4. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprosessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Server desserten med litt frisk bærsaus og eventuelt litt friske bær.