Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakte poteter med appelsin og mandler

Ovnsbakte poteter med appelsin og mandler

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g små potet
  • 1 stk. appelsin i båter
  • 10 båter hvitløk
  • 100 g grovhakkede mandler
  • 0,5 dl raps- eller olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ovnsbakte poteter passer til stort sett alt. Baker du dem med appelsin, hvitløk og mandler får du både god smak, syrlighet og crunch. Server gjerne en god aioli eller hummus ved siden av, så har du noe å dyppe poetene i også. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g små potet
  • 1 stk. appelsin i båter
  • 10 båter hvitløk
  • 100 g grovhakkede mandler
  • 0,5 dl raps- eller olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2. Legg poteter i en romslig ildfast form sammen med appelsinbåter, hvitløk og grovhakkede mandler. Hell over olje, og bruk hendene til å blande alt godt. Krydre med salt og pepper.

3. Plasser formen midt i ovnen og stek i ca. 40 minutter, eller til potetene er møre. Rør om et par ganger under stekingen, og klem gjerne litt appelsinsaft over. Pass på slik at du ikke brenner deg.  

Server potetene rykende varme rett fra formen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB12 16.04.2024 09:47:02