Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kantarellostekake

Kantarellostekake

Ingredienser

12  porsjoner

Kjeksbunn:

  • 1 pk salte kjeks , Ritz eller Knäcker
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss gåsefett

Stekte kantareller:

  • 200 g kantarell
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts karri

Spinatfyll:

  • 0,5 pk frossen spinat
  • 0,5 stk. løk
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 ts tørket dill
  • 3 ss kremfløte
  • 70 g gorgonzola

Ostesmete:

  • 3 dl kremfløte
  • 1,5 begre snøfrisk naturell
  • 1 beger seterrømme
  • 20 g tørket steinsopp , finmalt i morter
  • 1 dl potetmospulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 6 dråper gul konditorfarge
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne kantarellkaken er laget etter inspirasjon fra retten som Anne Merete Langeland sikret førsteplassen med under reinsdyrkonkurransen i Mathallen Vulkan, på Samefolkets dag 6. februar 2013. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner

Kjeksbunn:

  • 1 pk salte kjeks , Ritz eller Knäcker
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss gåsefett

Stekte kantareller:

  • 200 g kantarell
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts karri

Spinatfyll:

  • 0,5 pk frossen spinat
  • 0,5 stk. løk
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 ts tørket dill
  • 3 ss kremfløte
  • 70 g gorgonzola

Ostesmete:

  • 3 dl kremfløte
  • 1,5 begre snøfrisk naturell
  • 1 beger seterrømme
  • 20 g tørket steinsopp , finmalt i morter
  • 1 dl potetmospulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 6 dråper gul konditorfarge

Slik gjør du

  1. Kjør kjeks til bunnen i en hurtigmikser sammen med rosmarin, timian og pepper. Tilsett gåsefett og kjør til du får en samlet masse. Fordel massen ut i bunnen av en smurt form (24 cm diameter), og press den med hendene til du får en fast og jevn bunn. Sett formen i kjøleskap.
  2. Lag aspik som anvist på pakken og avkjøl til romtemperatur.
  3. Fres kantareller i en varm stekepanne med smør til de er gylne. Krydre med salt, pepper og karri.
  4. Stek spinat og løk i varm panne sammen med rosmarin, timian og dill. Tilsett kremfløte og gorgonzola. Smak til med salt og pepper.
  5. Stivpisk kremfløte og sett kremen i kjøleskap. Visp 4 dl av aspiken sammen med snøfrisk og seterrømme. Vend forsiktig inn finmalt steinsopp, potetmospulver og den piskede kremen.
  6. Fordel spinatblandingen over kjeksbunnen, dryss over 3/4 av de stekte kantarellene og hell på osteblandingen. Bruk slikkepott og lag en jevn overflate før du setter formen i kjøleskapet.
  7. Bland resten av aspiken med gul konditorfarge, og hell den over ostekaken når massen er stiv. 

Pynt kaken med blåbær, rosmarin og resten av de stekte kantarellene. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 20.04.2024 16:06:46