Kantarellostekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Denne kantarellkaken er laget etter inspirasjon fra retten som Anne Merete Langeland sikret førsteplassen med under reinsdyrkonkurransen i Mathallen Vulkan, på Samefolkets dag 6. februar 2013. 

Ingredienser

12
Porsjoner

Kjeksbunn:

  • 1 pk salte kjeks , Ritz eller Knäcker
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 14 ts pepper
  • 1 ss gåsefett

Stekte kantareller:

  • 200 g kantarell
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 14 ts karri

Spinatfyll:

  • 12 pk frossen spinat
  • 12 stk løk
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 ts tørket dill
  • 3 ss kremfløte
  • 70 g gorgonzola

Ostesmete:

  • 3 dl kremfløte
  • 112 beger snøfrisk naturell
  • 1 beger seterrømme
  • 20 g tørket steinsopp , finmalt i morter
  • 1 dl potetmospulver
  • 12 ts salt
  • 12 ts malt hvit pepper
  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 6 dråpe gul konditorfarge

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Lag kjeksbunnen først. Kjør kjeks i hurtigmikser sammen med rosmarin, timian og pepper. Tilsett gåsefett og kjør til du får en samlet masse. Fordel massen ut i bunnen av en smurt form (24cm diameter), og press den med hendene til du får en fast og jevn bunn. Sett formen i kjøleskap.

2. Lag aspik som anvist på pakken og avkjøl til romtemperatur.

3. Fres kantarell i en varm stekepanne med smør til de er gyldne. Krydre med salt, pepper og karri.

4. Stek spinat og løk i varm panne sammen med rosmarin, timian og dill. Tilsett kremfløte og Gorgonzola, smak til med salt og pepper.

5. Lag ostesmete. Pisk fløte stiv og sett den i kjøleskap. Visp 4 dl av aspiken sammen med Snøfrisk og seterrømme. Vend forsiktig inn finmalt steinsopp, potetmospulver og den piskede kremen.

6. Fordel spinatblandingen over kjeksbunnen, dryss over 3/4 av de stekte kantarellene og hell på osteblandingen. Bruk slikkepott og lag en jevn overflate før du setter formen i kjøleskapet.

7. Bland resten av aspiken med gul konditorfarge, og hell den over ostekaken når massen er stiv. 

Pynt kaken med blåbær, rosmarin og resten av de stekte kantarellene. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.