Hummus med sprø topping

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kremet hummus toppet med sprø og spicy kikerter som smaker jul, mmm! Perfekt å lage som en smårett når du har besøk, eller som en tapasrett på julebordet. Bruk hummus som dipp, eller som pålegg på et godt brød.

Ingredienser

porsjoner

Sprø kikerttopping:

  • 1 boks hermetiske kikerter (á 439 g)
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss lønnesirup
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt nellik

Hummus:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts olivenolje
  • 2 bokser hermetiske kikerter (á 439 g)
  • 1 ts natron
  • 2 ss tahini
  • saft av 1 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 stk. isbiter

Til servering:

  • 0,5 stk. granateple

Slik gjør du

Topp hummusen med sprø kikerttopping, granateple og et dryss olivenolje. Server sammen med et godt brød, eller bruk hummusen som dipp til tortillachips. 

bar