Fransk lammegryte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En varmende og deilig gryte smaker alltid godt på kalde dager. La lammekjøtt, en vinskvett og grønnsaker få kose seg på lav varme slik at smakene kan utvikle seg. Så enkelt, og så godt!
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg fårikålkjøtt eller lammebog i skiver -
3 ss smør eller margarin til steking -
10 stk. sjalottløk -
2 båter hvitløk , finhakket -
2,5 dl rødvin -
1 boks hakkede tomater -
1 dl tomatpuré -
2 stk. gulrot -
1 ts tørket timian -
1 stk. laurbærblad -
0,5 l vann -
150 g hvite bønner (ferdig kokt) -
evt.
1 ts sukker
Slik gjør du
- Varm en stekepanne med smør og stek kjøttet på alle sider. Legg det over i en vid gryte. Stek sjalottløk raskt i samme panne og ha over i gryten. Hell i vin, tomater, tomatpuré, gulrot i biter og krydder. Tilsett nok vann til at det akkurat dekker. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La gryten småkoke til kjøttet er helt mørt, ca. 1 time.
- Skyll bønnene godt og ha dem i gryten. Smak til med sukker, salt og pepper.
- Server gryten rykende varm med godt, ferskt brød og/eller poteter.
Bytt gjerne ut rødvin med hvitvin. Dette er en fin rett du kan lage om du har rester av lammestek. Kombiner gjerne med smakfulle pølser.
Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for av lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.