Fenalår med whiskysviske og nøkkelost

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fenalår har en unik smak og er en av Norges aller mest kjente og kjære spekematdelikatesser. Her får skiver av fenalår følge med nøkkelost og whiskymarinerte svisker. De små fortreffelighetene passer utmerket som snacks eller en appetittvekker til gjestene ved velkomst. 

Ingredienser

porsjoner
  • 16 skiver fenalår
  • 8 stk. svisker , uten sten
  • 2 ss whisky
  • 4 skiver nøkkelost
  • 8 blader frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Legg svisker i en liten skål med whisky over natten.
  2. Skjær skiver av nøkkelost i to på langs.
  3. Tørk av sviskene. Brett halvparten av fenalår skivene i to og rull en sviske inn i hver skive. Rull så disse inn i nøkkelosten.
  4. Legg resten av fenalår skivene på et fat eller en tallerken. Legg rullene oppå og pynt med et blad basilikum.