Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Dampet lam med kål - Pecheno Jagne So Zelka

Dampet lam med kål - Pecheno Jagne So Zelka

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 1 stk. hodekål
  • 3 stk. gulrot
  • 3 stk. potet
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. grønn chili i skiver
  • 2 dl kraft fra steken /vann/buljong
  • 2 ss smør
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Både kål og lam er viktige råvarer i den makedonske matkulturen. Akkurat som i den norske. Her er en litt spicy variant av den norske fårikålen hentet fra Makedonia.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 1 stk. hodekål
  • 3 stk. gulrot
  • 3 stk. potet
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. grønn chili i skiver
  • 2 dl kraft fra steken /vann/buljong
  • 2 ss smør

Slik gjør du

 1. Ha lammekjøttet i en støpejernsgryte med lokk som kan settes i stekeovn. Rens og skjær kål, gulrøtter, poteter og løk i litt store stykker.

 2. Legg dem over i gryta sammen med lammekjøttet. kutt chilien i skiver og fordel den over og hell på kraft.

 3. Legg klatter med smør på både grønnsaker og kjøtt. La det smørdampe i stekeovn på 250 °C i ca. 2 timer.

Server med kokte poteter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6416, server:MP-PRD-WEB13 29.09.2023 15:10:26