Appelsin- og honningsaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en variant av den sursøte sausen. Her møtes det syrlige fra appelsinen mot det søte fra honningen. Passer ypperlig til den karakteristiske smaken hos lam.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 5 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 1 ss flytende honning
  • 2 dl stekesjy fra stek eller kraft
  • 3 ss smør

Slik gjør du

  1. Fres sjalottløken i 1 minutt i en kjele. Ha i appelsinjuice og honning. Kok det ned til halv mengde.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Honning er ikke bare honning,  og det finnes utallige typer å velge mellom. Lær mer her!

  2. Ha i sjy/kraft og la det koke opp.
  3. Sil sausen og pisk inn smøret.