Ingredienser

  • 500 g stekt ribbe
  • 2 stk. vårløk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. spisskål
  • 1 stk. rød chili
  • 1 dl friske urter
  • 0,5 dl sesamolje
  • 0,5 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 0,5 dl riseddik
  • 1 pk glassnudler
  • 1 pk rispapir
  • 1 dl hoisinsaus
Del

Vietnamesisk vårrull med ribbe

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rester av juleribba, eller har lyst til å eksperimentere med ribbe resten av året? Prøv disse Vietnamesiske vårrullene med rester av ribbe og deilig, friske grønnsaker! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 500 g stekt ribbe
  • 2 stk. vårløk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. spisskål
  • 1 stk. rød chili
  • 1 dl friske urter
  • 0,5 dl sesamolje
  • 0,5 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 0,5 dl riseddik
  • 1 pk glassnudler
  • 1 pk rispapir
  • 1 dl hoisinsaus

Slik gjør du

  1. Skjær av svor og bein på ribba, og skjær den i fine strimler. Skjær vekk overflødig fett av svoren og finhakk den. Kutt vårløk, gulrot og kål i fine strimler og ha i en bolle med finhakket chili, hakkede urter, sesamolje, soyasaus og riseddik. Bland godt og la stå og marinere i ca. 20 minutter. 
  2. Kok nudler etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og skyll i kaldt vann.  Legg nudlene i en sil, slik at alt vannet renner fra. 
  3. Når du skal pakke vårrullene, dypper du rispapir i kaldt vann i ca. 1 minutt til det er akkurat mykt nok til å brette. Legg det oppbløtte rispapiret på et kjøkkenhåndkle og legg på fyll og nudler. Brett forsiktig sammen så stramt du klarer, så du får en fin fast rull. 
  4. Rullene skal spises med hendene. Dypp dem i hoisinsaus eller en annen saus du liker, for eksempel søt chilisaus, soyasaus eller spicy chilisaus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant