skip navigation
matprat logo

Sylte, ruller og julepålegg

Julefrokosten smaker ekstra godt om du serverer hjemmelaget julepålegg. Det er ikke så vanskelig som mange tror, ikke tar det så lang tid også smaker det kjempegodt!

Oppskrift på lammerull finner du her!

Syltekjennere mener at sylte laget av hode er det desidert beste. Men svinebog kan også brukes i sylta. Sylte er relativt enkelt å lage for de fleste. Kjøtt og spekk skal legges lagvis med et lag svor over og under. Ikke vær redd for å bruke godt med krydder. I oppskriftene blir det ofte for lite. 

Lammerull og okserull lages på omtrent samme måte. Det som trengs er rulleskinn, kjøtt og eventuelt litt spekk. Brett ut rulleskinnet, legg lagvisk skiver av kjøtt, krydder og gelatin i midten og deretter rull sammen. Rullen kan enten sys sammen med nål og tynn hyssing, eller surres med hyssing. Både rull og sylte presses i form eller syltepresse etter koking.