Brødsmulesti
Liker du smaken av lam, vil du også like sau. Med lang og god tilberedning får du saftig og mørt kjøtt som kan brukes i nesten oppskrifter der vi vanligvis bruker lam. Her har vi samlet oppskriftene!
Kjøttdeig av får har en kraftigere smak enn lammekjøttdeig, og da blir det smakfulle, saftige burgere! Sammen med en sprø og syrlig eple- og kålsalat og kimchimayo er dette super helgemat.
Surmelken ble tidligere brukt mye som marinade. Det gir god smak til steken, og forlenger også holdbarheten på kjøttet. Server gjerne med kokte poteter og rørt tyttebær.
Fårikål ble opprinnelig laget med sauekjøtt, men har i våre dager fått vike for den milde lammekjøttet. Men her kan du fint ta fårekjøttet tilbake!
En saftig, perfekt lammebiff trenger ikke kronglete tilbehør - det holder med en smakfull, frisk couscoussalat.
Lam ytrefilet er et saftig, mørt og godt stykke kjøtt. Sammen med havreris og stekt rosenkål har du en mettende og næringsrik middag med norske råvarer på kort tid.
Når høstmørket senker seg og kulda setter inn er det deilig å kose seg med noe ekstra godt.
Smakfullt og saftig kjøtt som kan brukes i alle oppskrifter der vi vanligvis bruker lam. Her viser vi deg hvordan!