Eggelikør til enhver anledning

Eggelikør er enkelt å lage og mye brukt i desserter, til kaffen og i drinker. Gå på jakt etter dekorative småflasker, så har du vertinnegaven klar.

Eggelikør

Ingredienser

½ l helmelk
300 g sukker
5 stk eggeplomme
1 ss vaniljesukker
½ l 60 % sprit

Slik gjør du

  1. Kok opp melk og sukker. Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker. Slå forsiktig den kokende varme melken over eggeblandingen og rør godt til det tykner litt.
  2. Sil blandingen og avkjøl. Bland i sprit, rør godt og oppbevar kaldt.

Eggelikøren er holdbar minst 1 måned i kjøleskap. Den kan imidlertid skille seg når den står lenge. Snu derfor flasken på hodet et par ganger før servering.

Dessertlikør

Sjokoladetrøfler og -konfekt kan fylles med eggelikør. Foto: shutterstock

Eggelikør er en godt anvendelig likør som du kan ha både i og over desserten. Hell den over vaniljeiskrem, lune multer eller bjørnebær. Den er også super som fyll i hjemmelaget sjokoladekonfekt eller blandet inn i hjemmelaget isparfait. Ønsker du en mildere variant går det fint å blande inn litt pisket krem.

Tulipankaffe

Hell 4 cl eggelikør forsiktig i 2 dl sterk kaffe eller dobbel espresso, og du får en enkel tulipankaffe. En annen variant får en ved å piske eggelikøren i 1 dl steamet melk, blande med 2 dl sterk kaffe, for så å avslutte med et dryss kakaopulver.

Prøv også ut likøren i en sjokoladedrikk. Rør ut 4 ss kakaopulver i 2-3 dl varmt vann, avkjøl, og bland inn i eggelikør. Så enkelt og så godt!

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.