Sommerkoteletter med gratinert hjertesalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sommerkoteletter med sin røkte og salte smak blir her ledsaget av grillet hjertesalat, gratinert med roquefort og et dryss med grovhakkede hasselnøtter. Spennende og enkel kosemat i sommerlige anledninger. 

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. sommerkoteletter
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss bbq-saus

  • 2 stk. hjertesalat
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 50 g blåmuggost , f.eks. roquefort
  • 50 g hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden på kotelettene. Slik unngår du at de krøller seg under steking/grilling.
  2. Pensle kotelettene med litt olje og krydre dem med salt og pepper. Grill dem på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge. Pensle med BBQ-saus når det nærmer seg servering.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
  1. Skjær hjertesalat i to på langs. Pensle dem med olje på snittflaten og legg dem på direkte varme på grillen. Snu salatene når de har fått fin grillfarge. Dryss på roquefort-ost og sett lokk på grillen om mulig. Et par minutter slik er alt som skal til for at osten skal smelte og maten bli ferdig.
  2. Grovhakk hasselnøttene og dryss dem over hjertesalaten.

Litt godt ferskt brød og god sennep passer til denne retten.

 

Brokkolisalat med bacon er et annet godt tilbehør til sommerkotelettene.