Sommerkoteletter med gratinert hjertesalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Sommerkoteletter med sin røkte og salte smak blir her ledsaget av grillet hjertesalat, gratinert med roquefort og et dryss med grovhakkede hasselnøtter. Spennende og enkel kosemat i sommerlige anledninger.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. sommerkoteletter -
1 ss nøytral olje til pensling -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss bbq-saus
-
2 stk. hjertesalat -
0,5 ss nøytral olje -
50 g blåmuggost , f.eks. roquefort -
50 g hasselnøtter
Slik gjør du
- Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden på kotelettene. Slik unngår du at de krøller seg under steking/grilling.
- Pensle kotelettene med litt olje og krydre dem med salt og pepper. Grill dem på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge. Pensle med BBQ-saus når det nærmer seg servering.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
- Skjær hjertesalat i to på langs. Pensle dem med olje på snittflaten og legg dem på direkte varme på grillen. Snu salatene når de har fått fin grillfarge. Dryss på roquefort-ost og sett lokk på grillen om mulig. Et par minutter slik er alt som skal til for at osten skal smelte og maten bli ferdig.
- Grovhakk hasselnøttene og dryss dem over hjertesalaten.
Litt godt ferskt brød og god sennep passer til denne retten.
Brokkolisalat med bacon er et annet godt tilbehør til sommerkotelettene.