Ravioli med røkelaks og spinat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Fylte pastaputer med røkelaks, servert med smørsaus. Rene smaker som viser en perfekt måte å kombinere norske råvarer med italiensk kokekunst.
Ingredienser
-
250 g hvetemel , gjerne fint pastamel eller durumhvete -
0,5 ts salt -
2 stk. egg -
2 stk. eggeplomme -
1 ts salt til koking
Fyll:
-
100 g røkelaks i biter á 2,5 cm x 2,5 cm -
1 pose frisk spinat (à 65 g) -
1 ss nøytral olje til steking -
0,5 stk. finhakket sjalottløk -
0,25 ts kvernet pepper
Smørsaus:
-
50 g smør -
Saften av
0,5 stk. sitron
Til pynt:
-
2 ss finrevet parmesan -
1 ss finhakket frisk dill
Slik gjør du
6. Skjær røkelaks i biter á 2,5 x 2,5. Finhakk sjalottløk, og fres den i en varm stekepanne med olje. Ha i spinat og stek til den faller sammen. Krydre med pepper.
10. Del pastaleiven i to med en kniv, slik at du har to like store deler. Legg plastfilm over den ene delen så den ikke tørker ut. Legg biter av røkelaks på pastaleiven. Legg en liten skje med den stekte spinaten på hver av laksebitene. Sørg for å ha like stort mellomrom mellom laksebitene som du har fra sidene og inn til fyllet.
12. Bruk en riflet baketrinse og skjær raviolien i kvadrater.
13. Kok opp en stor kjele med vann. Ha i salt og kok ravioli til den er al dente, ca. 4 minutter.
14. Smelt smør en stekepanne og la det få en nøttebrun farge. Trekk pannen til side og ha i sitronsaft og grovkvernet pepper. Ta ravioliene opp med en hullsleiv og legg dem over i stekepanna med smør.
Anrett ravioliene i dype tallerkener og hell litt av smørsausen over. Dryss over revet parmesan og dill før servering.