Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ostepiroger-1250-27

Ostepiroger

Ingredienser

porsjoner

Deig:

  • 3 dl melk
  • 0,5 pk gjær
  • 3 ss naturell nøytral olje
  • 0,5 ts sukker
  • 8 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt

Fyll:

  • 200 g kokt skinke i biter
  • 200 g revet hvitost
  • 200 g revet parmesan
  • 1 ss frisk oregano
  • 1 ss tomatsaus (valgfritt)
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 185 kcal
Fett 8 g
Protein 12 g
Karbohydrater 14 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Små fylte piroger med ost og skinke egner seg godt som fingermat eller en enkel middag servert med grønn salat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Deig:

  • 3 dl melk
  • 0,5 pk gjær
  • 3 ss naturell nøytral olje
  • 0,5 ts sukker
  • 8 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt

Fyll:

  • 200 g kokt skinke i biter
  • 200 g revet hvitost
  • 200 g revet parmesan
  • 1 ss frisk oregano
  • 1 ss tomatsaus (valgfritt)
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 185 kcal
Fett 8 g
Protein 12 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

  1. Varm opp melk til den er fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjær i melken.
  2. Ha olje, salt, sukker, og det meste av hvetemelet (hold igjen litt mel til utbakingen) i en bakebolle. Tilsett den lunkne melkeblandingen. Elt deigen til den er jevn og smidig. Dekk til bakebollen, og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  3. Lag fyllet mens deigen hever. Bland sammen skinkebiter, revet ost, oregano og tomatsaus etter ønske.
  4. Ha deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i 20 like deler. Kjevle eller trykk ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden, og brett den andre halvparten av deigen over.
  5. Trykk pirogene sammen med en gaffel. Pensle pirogene med sammenpisket egg. Stek pirogene midt i ovnen ved 220 °C i 12 - 15 minutter. Server nystekt.

 

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn

 

Vi anbefaler også oppskriften på argentinske empanadas.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11914, server:MP-PRD-WEB14 24.10.2024 02:10:25