Minicroissanter

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er enkelt å lage croissanter med ferdige butterdeigsplater fra butikken. Kjevle litt, skjær dem i trekanter, rull trekantene sammen, pensle dem og stek. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss hvetemel

Slik gjør du

  1. Strø et tynt lag mel på bakebenken og kjevle butterdeigsplatene til tynne rektangler.
  2. Bruk en skarp kniv og skjær rektanglene til trekanter. 4 stk pr plate er bra. 
  3. Pisk egget lett med en gaffel og pensle litt på spissen på hver trekant. Rull hver trekant fra den brede siden mot spissen. Den penslede spissen «limes» mot resten.
  4. Sett croissantene på stekeplate med bakepapir med spissen (skjøten) ned mot platen. Slik unngår du at croissantene retter seg ut under steking.
  5. Pensle med egg og stek croissantene i ovnen på 225°C i 7-10 minutter, til de har fått en gyllen farge.

Server minicroissantene med litt syltetøy eller sjokolade og en god kopp kaffe.