Minicroissanter
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Det er enkelt å lage croissanter med ferdige butterdeigsplater fra butikken. Kjevle litt, skjær dem i trekanter, rull trekantene sammen, pensle dem og stek.
Ingredienser
porsjoner
-
1 pk butterdeig -
1 stk. egg til pensling -
2 ss hvetemel
Slik gjør du
- Strø et tynt lag mel på bakebenken og kjevle butterdeigsplatene til tynne rektangler.
- Bruk en skarp kniv og skjær rektanglene til trekanter. 4 stk pr plate er bra.
- Pisk egget lett med en gaffel og pensle litt på spissen på hver trekant. Rull hver trekant fra den brede siden mot spissen. Den penslede spissen «limes» mot resten.
- Sett croissantene på stekeplate med bakepapir med spissen (skjøten) ned mot platen. Slik unngår du at croissantene retter seg ut under steking.
- Pensle med egg og stek croissantene i ovnen på 225°C i 7-10 minutter, til de har fått en gyllen farge.
Server minicroissantene med litt syltetøy eller sjokolade og en god kopp kaffe.