Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hylleblomstsaft

Hylleblomstsaft

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 4 l konsentrert saft

  • 30 stk. hylleblomstkroner eller mer
  • 4 l kokende vann
  • 2 kg sukker
  • 2 stk. sitron
  • 2 stk. lime
  • 50 g sitronsyre

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du en svarthyll i hagen, så benytt sjansen til å lage verdens beste saft! Svarthyllen blomstrer noen korte uker rundt sankthans, men saften skaper sommerstemning hele året.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 4 l konsentrert saft

  • 30 stk. hylleblomstkroner eller mer
  • 4 l kokende vann
  • 2 kg sukker
  • 2 stk. sitron
  • 2 stk. lime
  • 50 g sitronsyre

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppbevart mørkt og kaldt er saften holdbar i minst 6 måneder. 

Av og til kan man se at det danner seg «skyer» i flaskene når de har stått lagret en stund. Dette er ikke et tegn på at saften har blitt dårlig, men pollen som flyter i saften.

Slik steriliserer du flasker: Vask flaskene grundig og skyll med rent vann. Glassflasker kan steriliseres i stekeovnen. Sett eller legg flaskene i ovnen og varm den til 100-150 °C. La flaskene være i ovnen i ca. 30 minutter. Ta dem ut, dekk åpningen med et rent klede og la dem bli kalde før du fyller dem med saft.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB11 05.12.2025 07:56:34