Fritert ingefær
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Strimlet, fritert og sprø ingefær er sterkt og smaker kjempegodt. Passer perfekt som tilbehør til gode pølser og er nydelig som tilbehør til grillet svinekjøtt.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g frisk ingefær -
5 dl frityrolje -
1 ss hvetemel -
0,5 ts salt
Slik gjør du
- Skrell ingefær og skjær den i tynne skiver og deretter i tynne strimler.
- Varm opp olje i en kjele til den er frityrvarm. For å sjekke om oljen er varm nok kan du dyppe en trepinne eller sleiv oppi. Bruser det livlig rundt den er oljen varm nok. Pass på å ha et lokk nært tilgjengelig. Dersom det skulle bli for varmt, og oljen tar fyr, sett på lokket.
- Ha ingefærstrimler i en bolle og ha i melet. Bland godt og rist av overskytende mel.
- Friter litt strimler av gangen til de blir gylne og sprø. Skill dem gjerne fra hverandre ved hjelp av en pinsett eller to gafler.
- Ta ingeærstrimlene ut av oljen med en hullsleiv og legg dem til avrenning på kjøkkenpapir. Dryss på litt salt.