Fritert ingefær

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Strimlet, fritert og sprø ingefær er sterkt og smaker kjempegodt. Passer perfekt som tilbehør til gode pølser og er nydelig som tilbehør til grillet svinekjøtt.

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g frisk ingefær
  • 5 dl frityrolje
  • 1 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Skrell ingefær og skjær den i tynne skiver og deretter i tynne strimler.
  2. Varm opp olje i en kjele til den er frityrvarm. For å sjekke om oljen er varm nok kan du dyppe en trepinne eller sleiv oppi. Bruser det livlig rundt den er oljen varm nok. Pass på å ha et lokk nært tilgjengelig. Dersom det skulle bli for varmt, og oljen tar fyr, sett på lokket.
  3. Ha ingefærstrimler i en bolle og ha i melet. Bland godt og rist av overskytende mel.
  4. Friter litt strimler av gangen til de blir gylne og sprø. Skill dem gjerne fra hverandre ved hjelp av en pinsett eller to gafler.
  5. Ta ingeærstrimlene ut av oljen med en hullsleiv og legg dem til avrenning på kjøkkenpapir. Dryss på litt salt.