Sjokoladepavlova med friske jordbær

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Den velkjente kaken Pavlova er en favoritt hos mange. Her har marengsen fått selskap av sjokolade, og mellom de sprø marengsbunnene lurer en fløyelsmyk eggekrem laget av trygge, norske egg og røde, friske jordbær. Smaken blir rett og slett himmelsk!

Ingredienser

12  porsjoner

Marengsbunn:

  • 50 g kokesjokolade
  • 4 stk. romtemperert eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik

Eggekrem:

  • 5 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Fyll:

  • 2 dl kremfløte
  • 400 g jordbær
  • 30 g kokesjokolade

Slik gjør du