Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Safrankylling

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet eller kyllinglår
  • 3 ss maisolje
  • 0,5 ts safran
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 stk. hvitløk , delt i båter
  • 0,5 dl hvitvin eller vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Safrankylling

(2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllingfiletene får virkelig et løft i denne gylne, duftende retten! Safran har en fantastisk aroma, og sammen med kardemomme, hvitløk og chili gir den retten et eksotisk preg. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet eller kyllinglår
  • 3 ss maisolje
  • 0,5 ts safran
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 stk. hvitløk , delt i båter
  • 0,5 dl hvitvin eller vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Del kyllingfiletene eller lårene i to. Sett til side.
  2. Rist safrantrådene i en middels varm stekepanne i ca. 30 sekunder, eller til de begynner å dufte. Hell dem over i en skål, og knus dem med baksiden av en skje. Bland safran og kardemomme og rør det ut i 2 ss varmt vann. Sett til side.
  3. Varm olje og fres løk og chili til løken er myk og blank. Tilsett safranblandingen og rør rundt. Tilsett hvitvin/vann. Ta pannen av varmen og avkjøl litt. Hell blandingen over kyllingbitene og vend dem godt i blandingen til de er helt dekket. Krydre med salt og pepper.
  4. Fordel bitene i en ildfast form og sett inn midt i ovnen på 180 °C. Fordel hvitløkbåtene rundt kyllingbitene. Stek til kyllingbitene er ferdig, 20-25 minutter, avhengig av størrelse.

Server safrankyllingen med ris og grønnsaker etter smak.

I stedet for kyllingfilet kan du også bruke kyllinglår naturell i denne retten. Øk i så fall steketiden til en god halvtime.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB13 27.11.2022 10:52:22