Pæregranité
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Vil du gjøre litt ekstra ut av et godt måltid med flere retter, kan du servere denne flotte graniteen som en hvilerett.
Ingredienser
porsjoner
-
2 dl vann -
150 g sukker -
2 stk. pære -
saften av
1 stk. lime -
0,5 potte frisk mynte
Slik gjør du
- Kok sukkerlake av vann og sukker og avkjøl helt.
- Vask pærene godt, men behold skallet på. Del pærene i biter og fjern kjernehuset. Hell limesaften over bitene.
- Kjør pærebiter, limesaft, mynte og sukkerlake i hurtigmikser til det er helt most. Sil blandingen gjennom en sikt og hell den ut i en liten flat form. Sett formen i fryseren. La graniteen stå i fryseren to timer.
- Ta formen ut av fryseren og skrap løs isen som danner seg med en gaffel. Fortsett å gjøre dette hvert 15. minutt til alt er frosset.
- Ved servering: Skrap graniteen med en skje og legg den i høye glass. Hell over en skvett eple- eller pærebrennevin, alternativt musserende vin, og pynt med frisk mynte. Server straks