Pæregranité

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vil du gjøre litt ekstra ut av et godt måltid med flere retter, kan du servere denne flotte graniteen som en hvilerett.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl vann
  • 150 g sukker
  • 2 stk. pære
  • saften av 1 stk. lime
  • 0,5 potte frisk mynte

Slik gjør du

  1. Kok sukkerlake av vann og sukker og avkjøl helt.
  2. Vask pærene godt, men behold skallet på. Del pærene i biter og fjern kjernehuset. Hell limesaften over bitene.
  3. Kjør pærebiter, limesaft, mynte og sukkerlake i hurtigmikser til det er helt most. Sil blandingen gjennom en sikt og hell den ut i en liten flat form. Sett formen i fryseren. La graniteen stå i fryseren to timer.
  4. Ta formen ut av fryseren og skrap løs isen som danner seg med en gaffel. Fortsett å gjøre dette hvert 15. minutt til alt er frosset.
  5. Ved servering: Skrap graniteen med en skje og legg den i høye glass. Hell over en skvett eple- eller pærebrennevin, alternativt musserende vin, og pynt med frisk mynte. Server straks