Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ostesaus

Ostesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 3 ss revet parmesan eller annen hvitost
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,25 ts malt muskat
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 119 kcal
Fett 6.3 g
Protein 5.5 g
Karbohydrater 9.9 g
Jern 0.2 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne ostesausen kan du bruke som pastasaus eller i lasagne.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 3 ss revet parmesan eller annen hvitost
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,25 ts malt muskat
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 119 kcal
Fett 6.3 g
Protein 5.5 g
Karbohydrater 9.9 g
Jern 0.2 mg

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
  2. Spe med melk under omrøring, og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.
  3. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB13 24.07.2024 20:27:59