Julebrownies
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En saftig og litt seig brownie er noe alle liker. Her har vi toppet brownie-bitene med deilige julesmaker. Knasende nøtter, søt tørket frukt, klissete honning og duftende kanel får deg i skikkelig julestemning!
Ingredienser
-
200 g mørk sjokolade, 70% kakao -
200 g smør -
4 stk. egg -
3 dl sukker -
4 dl hvetemel -
1 ts bakepulver
Til pynt:
-
1 ss kakaopulver -
1 pk tørket aprikos (á 80 g) -
2 pk med tranebær, pecan- og pistasjnøtter nøtteblanding (á 70 g) -
3 ss flytende honning -
0,5 ts malt kanel
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovn til 150 °C.
2. Finhakk sjokolade og ha den i en glassbolle sammen med smør. Sett bollen over en liten kjele med vann som småkoker (vannbad) til sjokoladen har smeltet.
3. Sett bollen tilbake på kjøkkenbenken og ha i egg. Bruk en visp og rør godt slik at alt blander seg. Ha deretter i sukker.
4. Tilsett hvetemel og bakepulver til slutt, og rør alt godt sammen.
5. Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i langpannen og stryk den utover.
6. Stek kaken i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken og del den i biter. Sikt litt kakaopulver over bitene.
7. Bland sammen nøtter, tørket frukt, honning og kanel i en bolle, og legg det på toppen av brownie-bitene rett før servering.