Julebrownies

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig og litt seig brownie er noe alle liker. Her har vi toppet brownie-bitene med deilige julesmaker. Knasende nøtter, søt tørket frukt, klissete honning og duftende kanel får deg i skikkelig julestemning!

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 200 g smør
  • 4 stk. egg
  • 3 dl sukker
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Til pynt:

  • 1 ss kakaopulver
  • 1 pk tørket aprikos (á 80 g)
  • 2 pk med tranebær, pecan- og pistasjnøtter nøtteblanding (á 70 g)
  • 3 ss flytende honning
  • 0,5 ts malt kanel

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 150 °C. 

2. Finhakk sjokolade og ha den i en glassbolle sammen med smør. Sett bollen over en liten kjele med vann som småkoker (vannbad) til sjokoladen har smeltet. 

3. Sett bollen tilbake på kjøkkenbenken og ha i egg. Bruk en visp og rør godt slik at alt blander seg. Ha deretter i sukker. 

4. Tilsett hvetemel og bakepulver til slutt, og rør alt godt sammen. 

5. Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i langpannen og stryk den utover. 

6. Stek kaken i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken og del den i biter. Sikt litt kakaopulver over bitene. 

7. Bland sammen nøtter, tørket frukt, honning og kanel i en bolle, og legg det på toppen av brownie-bitene rett før servering.