Dampet lam med kål - Pecheno Jagne So Zelka
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Både kål og lam er viktige råvarer i den makedonske matkulturen. Akkurat som i den norske. Her er en litt spicy variant av den norske fårikålen hentet fra Makedonia.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg grytekjøtt av lam med bein -
1 stk. hodekål -
3 stk. gulrot -
3 stk. potet -
1 stk. løk -
3 stk. grønn chili i skiver -
2 dl kraft fra steken /vann/buljong -
2 ss smør
Slik gjør du
1. Ha lammekjøttet i en støpejernsgryte med lokk som kan settes i stekeovn. Rens og skjær kål, gulrøtter, poteter og løk i litt store stykker.
2. Legg dem over i gryta sammen med lammekjøttet. kutt chilien i skiver og fordel den over og hell på kraft.
3. Legg klatter med smør på både grønnsaker og kjøtt. La det smørdampe i stekeovn på 250 °C i ca. 2 timer.
Server med kokte poteter.