Dampet lam med kål - Pecheno Jagne So Zelka

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Både kål og lam er viktige råvarer i den makedonske matkulturen. Akkurat som i den norske. Her er en litt spicy variant av den norske fårikålen hentet fra Makedonia.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 1 stk. hodekål
  • 3 stk. gulrot
  • 3 stk. potet
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. grønn chili i skiver
  • 2 dl kraft fra steken /vann/buljong
  • 2 ss smør

Slik gjør du

 1. Ha lammekjøttet i en støpejernsgryte med lokk som kan settes i stekeovn. Rens og skjær kål, gulrøtter, poteter og løk i litt store stykker.

 2. Legg dem over i gryta sammen med lammekjøttet. kutt chilien i skiver og fordel den over og hell på kraft.

 3. Legg klatter med smør på både grønnsaker og kjøtt. La det smørdampe i stekeovn på 250 °C i ca. 2 timer.

Server med kokte poteter.