Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrotbrød

Grovt gulrotbrød

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon deig gir 2 brød i 1,5 liters former.

Bløtlegging:

  • 150 g lettkokte havregryn
  • 150 g havremel
  • 150 g havrekli
  • 50 g solsikkekjerner
  • 3,5 dl romtemperert vann

Hoveddeig:

  • 600 g hvetemel
  • 10 g salt
  • 150 g revet gulrot
  • 4 dl melk
  • 0,5 pk gjær

Til pensling og pynt:

  • 0,5 dl vann til pensling
  • 2 ss lettkokte havregryn til pynt

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et saftig og sunt brød med havre og gulrot. Brødet har en mild og god smak og som fort blir barnas favoritt i matpakken.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon deig gir 2 brød i 1,5 liters former.

Bløtlegging:

  • 150 g lettkokte havregryn
  • 150 g havremel
  • 150 g havrekli
  • 50 g solsikkekjerner
  • 3,5 dl romtemperert vann

Hoveddeig:

  • 600 g hvetemel
  • 10 g salt
  • 150 g revet gulrot
  • 4 dl melk
  • 0,5 pk gjær

Til pensling og pynt:

  • 0,5 dl vann til pensling
  • 2 ss lettkokte havregryn til pynt

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13065, server:MP-PRD-WEB13 12.02.2025 15:42:38