Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Illustrasjonsfoto med brune egg på serviett

Basisvarer til kjøkkenet

Det er en del varer det lønner seg å ha liggende i skuffer og skap. Mange av disse basisvarene er produkter som brukes ofte og som har relativt lang holdbarhet.

Smakstilsetninger/oljer:
Smør, margarin og oljer
Salt (Seltin, urtesalt, havsalt)
Pepper
Sitron
Buljong
Sauser (soyasaus, tabasco, HP-saus, Worchestershire-saus)
Eddik (Balsamico og hvitvinseddik)
Sennep (sterk og søt)
Ketchup
Krydder og urter 

Hermetikk/tørrvarer:
Ris (Basmatiris, jasminris, fullkornris, naturris)
Pasta
Nudler, couscous, etc.
Mel (hvetemel, maisennamel, potetmel)
Havregryn
Bakepulver og vaniljesukker
Sukker
Tørrgjær
Kaffe, te, kakao
Tomatpuré
Hermetiske tomater
Chilibønner
Honning
Tunfisk
Kokosmelk
Curry paste
Pesto 

I kjøleskapet:
Egg
Ost
Rømme eller crème fraiche
Majones
Melk og fløte
Yoghurt naturell 

Grønnsaker:
Løk
Poteter
Gulrot
Paprika

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB14 12.10.2024 04:38:54