Sju slag kaker

Sju var et lykketall før i tiden, så derfor måtte man fylle sju slag i kakeboksene til jul. Hvilke kakeslag som er de riktige sju, har alltid variert fra sted til sted og fra familie til familie.

Pepperkaker, krumkaker, sandkaker, sirupssnipper, smultringer, berlinerkranser og kransekaker er blant dagens mest populære småkaker. Andre tradisjonelle julekaker vi fortsatt baker er fattigmann, goro og serinakaker. I tillegg har vi åpnet opp for mer moderne varianter som chocolate cookies eller italienske biscotti.


Italienske biscotti er lettvinte å bake, og er mer moderne julekaker fordi de kan nytes på italiensk vis med vin santo.


Gode barndomsminner

Det som kanskje er annerledes i dag enn før i tiden, er at vi ikke måler lykken i antall sorter i kakeboksen. Viktigere er det å skape gode barndomsminner for barna våre ved å gjøre hyggelige juleforberedelser sammen med dem eller å samle gode venner og bake sammen mens man senker skuldrene. Alle tar med seg en deig hver, og så deles de ferdigbakte småkakene til slutt. Vips, så har man fire-fem slag i boks til jul.

Ta deg god tid og bak noen småkaker til jul sammen med barna. Det gir gode barndomsminner.

 

Vær nøyaktig

Som regel kan man slumse litt med både mengder og ingredienser når en lager mat, men dette gjelder så absolutt ikke for småkaker og julebakst. Her gjelder det å være nøyaktig og følge oppskriftenes fremgangsmåte akkurat slik det står. Det er den beste garanti for å få vellykket bakst.

Ta eggene ut fra kjøleskapet kvelden før når du vet at du skal bake.

 

Bruk tempererte egg

Det kan også være nyttig å vite at eggenes bakeegenskaper utnyttes best når eggene er tatt ut av kjøleskapet i god tid før bakingen setter i gang, og at det er enklere å skille plomme og hvite fra hverandre på tempererte egg.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.