Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt kalvefilet med bakt tomat og sellrerirot, lime-potetpuré og calvadossaus med søte rosiner - hovedrett nyttårsmeny 1

Vin til kalvekjøtt

Når du skal servere kalvekjøtt til middag og virkelig nyte et godt måltid, passer også god vin til.

Hva som bestemmer hvilken vin du velger har mye med hvordan du har tenkt å tilberede kjøttet og hvilket tilbehør du serverer til. Men noen praktiske hovedregler kan allikevel være greit å kjenne til.

Kalvekjøttet har en lys og mør kjøttstruktur, samtidig som det er magert. Kalvekjøtt er derfor en type kjøtt du godt kan servere fyldige hvitviner eller lettere rødviner til. Serverer du en stekt schnitzel på en italienskinspirert måte passer ofte en chianti svært godt. Chianti vin har en markert syre og tanninstruktur under en behagelig fruktbarhet og passer derfor godt å servere til kalveretter. Kalvekjøtt som stek trenger gjerne en fyldig og rund rødvin, gjerne av druetypene merlot eller pinot noir.

Velger du hvitvin til kalvekjøtt bør den være av en kraftig type og gjerne med litt eikepreg. Kalvekjøtt servert med en kremsaus er ofte perfekt med en rik og utviklet hvitvin. Viner av druene chardonnay, fortrinnsvis fra Borgogne og pinot gris eller en gammeldags hvit Rioja, vil passe utmerket.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB15 19.06.2024 08:05:59