Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
HELGRILLET ENTRECÔTE MED TILBEHØR

Slik blir du gjest på egen grillfest

Grillfester er sjarmerende uhøytidelige, hvor det viktigste er å kose seg med digg mat og være sammen med gode venner. Her er noen tips til hvordan du kan senke skuldrene og nyte festen, også når det er du som inviterer.

Tenk deg at du smilende står og tar imot gjestene dine, overrekker et glass velkomstdrikke og løfter glasset mot sola og gode venner. Skuldrene er lave og du gleder deg til å tilbringe ettermiddagen og kvelden sammen med kule folk.

Flere tips til sommerdrikke

Planlegging er nøkkelen til suksess

Slik kan festen din absolutt starte, men det er bare å si det som det er med det samme. Skal du ha tid til å slappe av sammen med gjestene dine, så må du gjøre forberedelsene på forhånd. Det er ingenting som gjør seg selv, hvis du ikke hyrer inn et cateringselskap, da. Start i god tid med å planlegge hva dere skal spise. Finn frem oppskrifter og skriv handleliste. Har du invitert gjester som ikke kan spise enkelte typer mat, ta dette med i planleggingen også. Tenk også på hva du skal kjøpe inn av blomster, servietter og annen pynt og stæsj. Du sparer mye tid på god planlegging!

Oppskrifter på glutenfri bakst.

Gjør ferdig så mye som mulig

Alt av dipper og kalde sauser kan lages ferdig dagen før, og deigen til focaccia kan kaldheve i kjøleskapet natten over – hvis du har plass. Kjøtt eller fisk som skal på grillspyd kan du skjære opp og eventuelt marinere det natten over i kjøleskap. En del salater kan du også fint lage klart og sette klart i kjøleskapet, for eksempel coleslaw , couscoussalat eller brokkolisalat.

Velg store stykker

Store stykker med kjøtt, som for eksempel en hel entrecôte eller et lammelår, er ypperlig når dere blir mange. Eventuelt en hel laks eller laksefilet på folie. Fyr opp halve grillen og legg kjøttet på den andre siden av grillen. Legg over lokk og grill kjøttet til det har ønsket kjernetemperatur.

Start med grillingen i god tid. Sjekk ut hvor lang tid du bør beregne for å få kjøttet eller fisken ferdig. Kjøttet kan gjerne være ferdig grillet en halv times tid før dere skal spise. Da kan du bare pakke kjøttet inn i folie og la det ligge og hvile til alt er klart. Kjøttet skjærer du i skiver like du inviterer til bords.

Se oversikt over grilltider, metoder og kjernetemperaturer for grillmaten.

Mens kjøttet hviler kan du grille tilbehøret. Vi har mange gode forslag til grønnsaker du kan legge på grillen. Eller du kan sette frem salater, dipper og sauser du har laget ferdig på forhånd. Hvis ikke du har stekt focaccia i ovnen, så er deigen ypperlig å legge på direkte varme på grillen. Pass bare på at deigen ikke er for løs.

Be om hjelp – ikke stress

Noen ganger skjer det uforutsette ting, og det kan bli litt hektisk. Ikke la deg stresse. Spør heller vennene dine om litt hjelp. Noen kan sikkert løpe inn etter ting du har glemt der eller du kan fordele litt arbeidsoppgaver når du inviterer. Da kan noen ta med seg potetsalat, mens andre tar med verdens beste papayasalat eller hjemmelaget aïoli.

God sommer, fra oss i MatPrat

Sist oppdatert: mandag 4. juni 2018

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB15 24.09.2023 22:08:45