Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
HELGRILLET ENTRECÔTE MED TILBEHØR

Slik blir du gjest på egen grillfest

Grillfester er sjarmerende uhøytidelige, hvor det viktigste er å kose seg med digg mat og være sammen med gode venner. Her er noen tips til hvordan du kan senke skuldrene og nyte festen, også når det er du som inviterer.

Se for deg å kunne stå med senkede skuldre og ta imot gjestene dine, overrekker et glass velkomstdrikke og skåle for kvelden dere har foran dere. Det kan bli deg, om du følger disse tipsene...

Planlegging er nøkkelen til suksess

Det er bare å si det som det er. Skal du ha tid til å slappe av sammen med gjestene dine, så må du gjøre forberedelsene på forhånd. Det er ingenting som gjør seg selv, hvis du ikke hyrer inn et cateringselskap, da. Start i god tid med å planlegge hva dere skal spise. Finn frem oppskrifter og skriv handleliste. Har du invitert gjester som ikke kan spise enkelte typer mat, ta dette med i planleggingen også. Tenk også på hva du skal kjøpe inn av blomster, servietter og annen pynt og stæsj. Du sparer mye tid på god planlegging!

Gjør ferdig så mye som mulig

Alt av dipper og kalde sauser kan lages ferdig dagen før, og deigen til focaccia kan kaldheve i kjøleskapet natten over – hvis du har plass. Kjøtt eller fisk som skal på grillspyd kan du skjære opp og eventuelt marinere det natten over i kjøleskap. En del salater kan du også fint lage klart og sette klart i kjøleskapet, for eksempel coleslaw , couscoussalat eller brokkolisalat.

Mer inspirasjon og tips til tilbehør til grillmaten

Velg store stykker

Store stykker med kjøtt, som for eksempel en hel entrecôte eller et lammelår, er ypperlig når dere blir mange. Eventuelt en hel laks eller laksefilet på folie. Fyr opp halve grillen og legg kjøttet på den andre siden av grillen. Legg over lokk og grill kjøttet til det har ønsket kjernetemperatur.

Start med grillingen i god tid. Sjekk ut hvor lang tid du bør beregne for å få kjøttet eller fisken ferdig. Kjøttet kan gjerne være ferdig grillet en halv times tid før dere skal spise. Da kan du bare pakke kjøttet inn i folie og la det ligge og hvile til alt er klart. Kjøttet skjærer du i skiver like du inviterer til bords.

Se oversikt over grilltider, metoder og kjernetemperaturer for grillmaten.

Oppskrifter til grillfesten:

Mens kjøttet hviler kan du grille tilbehøret. Vi har mange gode forslag til grønnsaker du kan legge på grillen. Eller du kan sette frem salater, dipper og sauser du har laget ferdig på forhånd. Hvis ikke du har stekt focaccia i ovnen, så er deigen ypperlig å legge på direkte varme på grillen. Pass bare på at deigen ikke er for løs.

Lurer du på hvilke grønnsaker du bør grille? 

Be om hjelp – ikke stress

Noen ganger skjer det uforutsette ting, og det kan bli litt hektisk. Ikke la deg stresse. Spør heller vennene dine om litt hjelp. Noen kan sikkert løpe inn etter ting du har glemt, eller du kan fordele litt arbeidsoppgaver når du inviterer. Da kan noen ta med seg potetsalat, mens andre tar med verdens beste papayasalat eller hjemmelaget aïoli.

Tilbehøret du kan preppe i forkant:

God sommer, fra oss i MatPrat.

Sist oppdatert: torsdag 2. mai 2024

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB12 30.05.2024 05:11:10