Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Leksjon0.jpg

Lage mat med barn fra 12 år og oppover

Barna begynner i denne alderen på ungdomskolen og blir på mange måter mer ansvarlige for hva de putter i munnen. De begynner nå å lage mat selv når de kommer hjem fra skolen, og kanskje lager de seg frokost og matpakke også. Som foreldre kan du nå lære dem å bruke avanserte teknikker, å improvisere og å følge oppskrifter helt på egenhånd.

Mat og helse er et populært fag i skolen, og barna vil gjerne prøve ut de nyervervede kunnskapene sine på kjøkkenet hjemme. Jo mer de har fått prøve seg i kjøkkenet, jo tryggere og flinkere er de.  

Forslag til aktiviteter:

  • Hygiene på kjøkkenet bør nå være et fokus. Håndvask skal gjøres automatisk, og de skal også ha rent forkle og rent utstyr. Lære dem å holde rå og tilberedt vare fra hverandre.
  • Lese og forstå en oppskrift med framgangsmåte, og planlegge arbeidet og beregne tiden ut fra det.
  • Bruke komfyr og stekeovn.
  • Bruke store kjøkkenkniver med tilsyn.
  • Planlegge en hel middagsmeny.
  • Lære om matvarer, hva de kan brukes til og litt om næringsinnhold.
  • Eksperimenter. Hva skjer med maten når den varmes opp eller fryses?
  • Finne ut hvilke matvarer som er i sesong og finne oppskrifter til disse.
  • Improvisere og bruke fantasien. Bruke middagsrester til å lage lunsj eller middag dagen etter.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB11 26.05.2024 17:58:04