Unge kvinner vil ha svinekjøtt

Svinekjøttet har flere ansikter. Mens de fleste av oss har ribbe og sylte friskt i minne etter jula, er det nå det magre svinekjøttet du møter i butikken.

Renskåret svinekjøtt er både magert og rimelig. Og det er jo ingen dårlig kombinasjon i januar, når bukselinningen strammer og lommeboka er tommere enn et gjennomsnittlig valgløfte.

Undersøkelser viser at særlig unge kvinner setter pris på det magre svinekjøttet, som i dag finnes i mange varianter i de fleste matbutikker. Både strimlet svinekjøtt, skinkebiff og svinefilet er blitt veldig populære på kort tid.

Renskåret svinekjøtt oppfyller tre ønsker på én gang: Det er magert, raskt å tilberede og kan med sin milde smak varieres på utallige vis. Dermed passer det like godt sammen med tyttebærsyltetøy og brun saus som ingefær og chili.

Flere og flere nordmenn har etter hvert stiftet bekjentskap med det asiatiske kjøkken, og vet derfor hvor mange forskjellige smaksopplevelser det byr på. Derfor er det kanskje ikke til å undres over at det magre svinekjøttet har en sentral plass i dette kjøkken. Det er flere fordeler med det asiatiske kjøkken vi nordmenn ser ut til å verdsette. Det er kjempegodt, det er sunt og det er magert.

Renskåret svinekjøtt inneholder bare to til fire prosent fett. Halvparten av dette fettet er umettede fettsyrer, altså sunt fett. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.