Hold kjøleskapet rent!

Et kjøleskap som ikke er rent gir grobunn for bakterier og sopp. Lær deg noen gode kjøleskapsvaner, så bidrar du til at maten holder seg lenger, og du slipper lukt og vekst av mugg og bakterier.

Rengjøring av kjøleskap

  1. Tørk vekk søl med det samme.
  2. Rydd i kjøleskapet én gang i uka. Bruk restene til en god lunsj neste dag eller ha en fast dag i uken med restemiddag.
  3. Gjør en månedlig rengjøring av kjøleskapet. Tøm kjøleskapet og ta ut løse hyller og plater. Vask alt med mildt såpevann og tørk godt, så det ikke ligger igjen vann. Ikke glem listene rundt døra – de er et yndet sted for mugg. Tørk også av utsiden av kjøleskapet og håndtaket.
  4. Blir det trangt i kjøleskapet, så flytt ut produkter som kan oppbevares i romtemperatur, som for eksempel uåpnet hermetikk, sauser som sennep og ketchup, mineralvann, og frukt og grønnsaker som kan oppbevares i romtemperatur.
  5. Frontgrill og kondensator bør støvsuges minst én gang i året. Frontgrillen er risten under døra. Kondensatoren er en stor plate på baksiden av kjøleskapet, som er viktig for god isolasjon. Les bruksanvisningen for å finne ut hvordan du utfører rengjøringen.
  6. En liten, åpen boks med natron eller en halv sitron kan hjelpe til med å fjerne vond lukt.

Temperaturen i kjøleskapet skal være mellom 2 og 4 °C.

Sist oppdatert: 26. november 2018

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.