Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Engelsk fruktkake

Engelsk fruktkake

Ingredienser

porsjoner

1 fuktkake gir cirka 16 porsjoner

  • 400 g rosiner gjerne en blanding av sultana rosiner og vanlige rosiner
  • 10 g cocktailbær
  • 30 g hasselnøtter
  • 20 g usaltede pistasjnøtter
  • 30 g mandler
  • saft og revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 dl rom
  • 1 dl konjakk
  • 120 g smør
  • 120 g brunt sukker
  • 3 stk. romtempererte egg
  • 50 g malte mandler
  • 160 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær

Sirup:

  • 0,5 dl kokende vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss rom eller whisky

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En klassisk julekake som bør lages i god tid. Med rosiner, cocktailbær, nøtter, mandler, rom og julekrydder som kanel, ingefær og nellik dufter den av jul.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 fuktkake gir cirka 16 porsjoner

  • 400 g rosiner gjerne en blanding av sultana rosiner og vanlige rosiner
  • 10 g cocktailbær
  • 30 g hasselnøtter
  • 20 g usaltede pistasjnøtter
  • 30 g mandler
  • saft og revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 dl rom
  • 1 dl konjakk
  • 120 g smør
  • 120 g brunt sukker
  • 3 stk. romtempererte egg
  • 50 g malte mandler
  • 160 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær

Sirup:

  • 0,5 dl kokende vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss rom eller whisky

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB15 24.01.2025 12:32:41